Campanie de înștiințare privind riscurile produselor contrafăcute Makita

Makita România este preocupată de satisfacerea clienților săi, oferindu-le o performanță excelentă si o înaltă calitate a produselor sale. În ultima perioada, am observat că apar din ce în ce mai multe produse comercializate fără autorizarea titularului de marcă, produsele contrafăcute (fake) „branduite” cu semnele distinctive Makita, în special pe platformele e-Commerce, site-uri comerciale de larg consum. Luând în considerare nevoile și exigențele clienților noștri, atragem atenția asupra existenței acestui fenomen al comerțului cu scule electrice contrafăcute, iar pentru a evita achiziționarea acestora dintr-o eroare la care consumatorii sunt astfel expuși, am decis să vă prezentăm diferențele dintre produsele originale și produsele contrafăcute, astfel încât fiecare dintre dumneavoastră să aveți la cunoștință caracteristicile produsului atunci când luați decizia achiziționării uneia dintre mașinile noastre.

Cum diferențiez un produs autentic de unul contrafăcut?

  • În primul rând, calitatea finisajelor produselor – Mașinile Makita sunt atent fabricate și finisate pentru a furniza o calitate superioară. Mai mult, fiecare produs regăsit în cutia de transport are locul lui predefinit, iar fiecare formă corespunde exact cu elementele ce o compun. 
  • În al doilea rând, cromatica reprezintă un element care ar putea face diferența între produsele originale Makita și produsele contrafăcuteSpre exemplu, în ceea ce privește acumulatorii originali, aceștia sunt întotdeauna de culoare neagră, cu piese componente albe și galbene, în comparație cu produsele contrafăcute au accesorii roșii sau orice altă culoare. Este important să identificați culoarea originală a mașinilor Makita, deoarece cele contrafăcute folosesc variate nuanțe de albastru, dar niciodată nu reproduc turcoazul original Makita.
  • De asemenea, este important să observați detaliile logo-ului inscripționat pe mașinile originale Makita. Acesta întotdeauna va fi de culoare albă, imprimată în forma 3D. Niciodată în cazul unui produs original  Makita, logo-ul nu va fi aplicat pe o etichetă de plastic sau de hârtie.
  • Totodată, Makita utilizează marcaje, simboluri, pictograme, și alte elemente de avertizare și pericol prevăzute de legislația aplicabilă, pe când produsele contrafăcute au imprimate o parte din aceste elemente sau nu au imprimate deloc asemenea simboluri

„Întotdeauna ne-am încurajat clienții să fie atenți la toate detaliile de pe produsele achiziționate pentru a nu fi înșelați. Achiziționarea mașinilor și accesoriilor contrafăcute poate fi extrem de periculoasă, deoarece acestea sunt fabricate necorespunzător, iar sănătatea fizică a persoanelor care le utilizează poate fi afectată. Mașinile Makita oferă o calitate excepțională din toate punctele de vedere, fiind concepute pentru a facilita lucrul de zi cu zi.” – Kazunari Yoshizaki, CEO Makita România.

Makita România nu tolerează asemenea acte de contrafacere, astfel că a decis să inițieze acțiuni ferme împotriva societăților și persoanelor responsabile de săvârșirea actelor de comerț cu produse contrafăcute, care se găsesc la vânzare inclusiv în mediul online. Astfel, cu sprijinul unei case de avocatură renumite vom identifica  și vom prezenta autorităților competente acele fapte care contravin dispozițiilor Articolului 102 din Legea nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, potrivit căruia contrafacerea de marcă și comercializarea produșilor contrafăcute constituie infracțiune, fiind sancționate cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Acțiunile noastre împotriva comercializării produselor fake se înscrie într-o campanie susținută de conștientizare și de avertizare a consumatorilor cu privire la riscurile la care se expun prin achiziționarea unor mașini electrice a căror origine comercială nu este cunoscută și care pot prezenta grave probleme de calitate, care să pună în pericol chiar sănătatea și viața acestora. Makita România dorește ca publicul său consumator să poată beneficia numai de calitatea superioară a produselor originale Makita.