Sfaturi intretinere echipamente

Indiferent de producator, daca scula este folosita pentru ce a fost conceputa durata ei de viata va fi mult mai mare.

De exemplu, daca luam un ciocan rotopercutor, sa dam gauri in beton, sa daltuim si sa amestecam si material, indiferent de productia lui se va uza mult mai repede, dalutirea este o activitate secundara, pentru asta trebuie sa folosim strict un ciocan demolator.

Daca se vor achizitiona scule pentru fiecare operatiune, nu vor vedea service-ul nicioadata decat pentru intretinere. Nu se recomanda folosirea accesoriilor uzate, daca se lucreaza in praf, se recomanda curatirea lor dupa fiecare zi de lucru, iar ocazional se recomanda schimbarea vaselinei.

La echipamentele cu motoare in 2 timpi, se recomanda sa se faca amestecul cu o seringa 20/25 ml(in functie de producator) de ulei rosu la 1 litru de benzina, (ulei verde se foloseste doar pentru echipamentele HUSQVARNA) si curatarea/schimbarea filtrelor de aer.

La motoferastraie se foloseste ulei de ungere lant, nu ulei uzat sau altceva.

La echipamentele cu motoare termice in 4 timpi, cei mai importanti producatori recomanda inlocuirea uleiului la maxim 50 ore de functionare. Recomandam ca la utilajele cu motoare termice care le aveti mai vechi, sa verificati nivelul uleiului zilnic si sa se inlocuiasca la maxim 50 de ore de functionare.

Nivelul uleiului trebui sa fie fix pana in buza unde intra joja, daca nu e la nivel, se completeaza.

Daca se lucreaza in praf, filtrul de aer trebuie suflat/curatat dupa fiecare zi de utilizare, daca este prea murdar se inlocuieste.

Recomandam ca, combustibilul sa fie depozitat in recipiente speciale fara sa fi avut alte lichide in ele. La generatoarele de curent de santier, atentie daca are priza si monofazata si trifazata, producatorii dau puterea maxima a generatorului, adica in functie de alternator daca are 10 kva maxim in trifazat, in monofazat are in jur de 6 kva, nu le suprasolicitati.

A nu se confunda kva cu kw, 1kva = 0,8 kw. Daca aveti generator de curent cu sudura, nu se recomanda folosirea prizelor in timp ce se sudeaza. La aparate de sudura, nu folositi cabluri mai lungi de cat cele cu care au fost prevazute, dupa terminarea lucurului nu opriti aparatele lasati sa mearga ventilatorul pentru a raci echipamentele, iar daca se uzeaza mufele si clestii, neaparat trebuie inlocuite!

Pentru orice detalii contactati-ne la 0753 339 627 sau la magazin@multiparts.ro